Rejtett Város

Hegyláncok ölelte völgyben egy vízmosás közepén áll a magányos torony, mely délibábként tetszeleg a kíváncsi szemek előtt. Már azoknak, kik belépnek a vízesés rejtette barlangba, amit csak az talál ki keresi. E barlang átjáró a hegyen mely mögött talán megláthatod eme városkát, hol a rég elfeledett nép él. 

Vélemény, hozzászólás?

121 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Rejtett Város

 1. A folyosó teljesen üresnek látszott, mégis éreztem, hogy van mozgás a közelben. Gerard elkezdte kioperálni a téglákat a helyéről, én pedig a fejemet fogtam. Az egész művelet több mint fél órába telt, a végére már inkább dolgozó kőműveseknek éreztük magunkat, mint azoknak akik Natsil húgát akarják kiszabadítani. Már jojózott a szemem a sok téglától, amikor végre átjutottunk a nyamvadt falon. A kőhalomra pillantottam, amit magunk mögött hagytunk. Nem valószínű, hogy sokáig titokban marad a jelenlétünk.
  Egy újabb folyosó tárult elénk, itt már fáklyák égtek a falon. Magas kőoszlopok tartották a föld alatti börtönt, a folyosó végén pedig egy újabb ajtó várt ránk. Beszéd hallatszott mögűle, a belső érzékeim riadót fújtak.
  -Valakik közelednek. -súgtam a többieknek. -Rejtőzzünk el!
  Mindannyian egy-egy oszlop mögé bújtunk, ami szerencsére elég nagy és sötét helyet biztosított a bujkáláshoz és a leskelődéshez is. Hangos nyikorgással kitárult az ajtó és két férfi lépett be rajta. A beszélgetésből arra következtettem, hogy őrök lehetnek. Lassú léptekkel sétáltak, egy-egy fegyver csüngött az oldalukon. Natsillal szinte egyszerre pillantottunk ki, farkasszemet nézve. Tudtam, hogy ugyanarra gondolunk. Amikor elhaladtak mellettünk az őrök, pár erősebb ütéssel leterítettük őket.
  -A fegyvereket vegyétek magatokhoz. -szóltam kissé önelégülten. -Nekem vannak eszközeim.
  Oldalra vonszoltuk az ájult (vagy halott?) testeket és tovább poroszkáltunk. Lassan bekukucskáltunk az ajtó apró ablakán, ahol további őröket pillantottunk meg és cellákat. Felszámozva.
  -Bingó. -suttogtam, talán kissé hangosabban, mint szerettem volna. -Kell egy terv. Egy jó terv. -néztem Natsilra és Gerardra reménykedve.