Kocsma

A városszéli kis kocsma ahol az események mindig pörögnek. Egy tábla van a bejárat fölé akasztva amin az áll, hogy:

Gyere be mert ha nem mindketten meghalunk… Te szomjan én éhen…

Vélemény, hozzászólás?

807 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Kocsma

 1. Mikor készen lettem a zuhanyzással, szépen felvettem a Xaviertől kapott ruhákat és kimentem a fürdőből. Hol is van az a szoba? Gondolkodtam el és körbetekintettem. Felső szint? Igen, valami olyasmiről hadovázott. Pár perces keresés után egy szobába lyukadtam ki, ahol volt egy ágy. Nem voltam biztos benne, hogy erről a szobáról beszélt Xavier, vagy sem, de már nagyon fáradt voltam, ezért nem törődtem semmivel és bemásztam az ágyba. Pillanatok alatt elnyomott az álom. Reggel már csak arra keltem fel, amikor valaki kopogtatni kezdett az ajtómon. Nagy ijedtségemre, egyből felültem az ágyon és csak akkor nyugodtam meg, mikor meghallottam a vendéglátóm hangját. -Hm! – válaszoltam neki bólogatva és kimásztam az ágyból. Éreztem, ahogy a hajam az egész fejemet belepi, így szépen az arcomból eltávolítottam. Igyekeztem le a konyhába, hogy nehogy Xavier azt higyje, hogy ennyire lusta vagyok, vagy hogy ilyen sokáig tart nekem felébredni. Mire leértem Xavier már a konyhába volt. – Jó reggelt! – mondtam halkan neki, majd megvakartam a tarkómat és ásítottam. Elégedetten láttam, hogy még Xavier sincs teljesen magánál.

 2. * Mielött teljesen elmerültem volna a gondolatimban a kérdésén elvigyorodtam.*
  – Akár mennyire is jól állnának és emelné ki az alakom azok nem az enyémek. A volt jegyesemé voltak azok a ruhák, csak mindig halogattam eldobni őket. Gondoltam egyszer még hasznát veszi valaki és végül igazam lett.
  * Azzal elhallgattam. Hallottam még a víz csobogását aztán végleg elaludtam. Talán 3 órát aludhattam anélkül hogy megmozdultam volna. Kimentem a konyhába hogy magamhoz vegyek némi folyadékot aztán elindultam felfelé. Elégedetten mosolyodtam el mikor láttam hogy megtalálta a vendégszobát. Jómagam is bevettem magam a hálószobába majd becsuktam magam mögött az ajtót és lefeküdtem vissza aludni. Fél hat felé ébredhettem fel valami zajra mely kintről jött. Az ablakhoz lépve láttam hogy valami vagy valaki megpróbált bejutni a házba. Nem foglalkoztam vele túlságosan hisz ide be senki se juthat ha csak be nem hívják. Nagyot nyújtóztam majd megindultam Maggie szobája felé. Halkan bekopogtam majd résnyire kinyitottam az ajtót. *
  – Jó reggelt! 30 perc és reggeli! Remélem kipihented magad mert hosszú nap áll előttünk.
  *Azzal lementem a konyhába kávét főzni, hogy valahogy életre kelljek. *

 3. Az elvarázsolva megjegyzésére elvörösödtem. Talán tényleg itt lenne az ideje egy kicsit javítanom a figyelmemen. A második magyarázatára már jobban oda figyeltem. Külön vendégszoba is van? És én még azt hittem, hogy a földőn alszok. A fürdés lehetőségét hallva felcsillant a szemem. – Nem lenne rossz fürdeni egyet! – mondtam, majd azt vettem észre, hogy egy dobozt húz elő és matatni kezd benne. Egy-két szebb darab is a keze közé akadt. Amikor felém nyújtotta a pizsomát, kuncogni kezdtem. – Ezeket te szoktad hordani? – kacagásom nevetéssé növekedett. Majd elcsödesültem. – Bocsánat! – mondtam bűnbánóan és szépen én is elmentem felfrissíteni magamat. A fürdőszobája is, akár a többi helyiség, tökéletesen volt berendezve. Levettem a ruháimat és egy párpercig engedtem magamra a vizet. Imádtam ezt az érzést, teljesen olyan volt mintha nem csak a testem, de a szellemem is megtisztulna. Mikor végeztem, megtörülköztem és felvettem a pizsomát.

 4. * Mikor végeztem gyors felöltöztem és elkezdtem törölgetni a hajam miközben kimentem az előszobába ahol Maggie várt. Kérdésére felvontam a szemöldököm majd elmosolyodtam.*
  – Látom el voltál varázsolva amikor ezeket magyaráztam. A felső szinten van a vendég szoba. Ágy, asztal és szekrények. Használd kedvedre őket és érezd magad otthon. A fűtő itt van lent, a konyha pedig rögtön a nappali szomszédságában. Ha szeretnél lefürdeni találsz a szekrénybe törölközőt, majd nézek neked valami ruhát. Valahol még meg kell lennie Kayla ruháinak egy részének. De hová is tettem?
  * Elkezdtem egy szekrénybe kutatni ahonnan egy nagy dobozt húztam elő. A dobozban minden féle ruhadarab volt, melyben félig el is tűntem. *
  – Ez egy estélyi… Ez valami jelmez… Nyári gúnya… Pizsama!
  * Engedtem meg a ruhát majd kimásztam a dobozból.*
  – Ez átmenetileg megteszi már ha szükséged van rá. Reggel hatfelé ébresztelek és utána reggeli. Ha éhes vagy szolgáld ki magad bátran. Viszont én most fogom magam és leülök meditálni. Ilyenkor se kép se hang szóval önhálóan kell ellened amíg pihenek.
  * Azzal leültem a kanapéra és hátraöltve lehunytam a szemem és elkezdtem meditálni. *

 5. * Mikor végeztem gyors felöltöztem és elkezdtem törölgetni a hajam miközben kimentem az előszobába ahol Maggie várt. Kérdésére felvontam a szemöldököm majd elmosolyodtam.*
  – Látom el voltál varázsolva amikor ezeket magyaráztam. A felső szinten van a vendég szoba. Ágy, asztal és szekrények. Használd kedvedre őket és érezd magad otthon. A fűtő itt van lent, a konyha pedig rögtön a nappali szomszédságában. Ha szeretnél lefürdeni találsz a szekrénybe törölközőt, majd nézek neked valami ruhát. Valahol még meg kell lennie Kayla ruháinak egy részének. De hová is tettem?
  * Elkezdtem egy szekrénybe kutatni ahonnan egy nagy dobozt húztam elő. A dobozban minden féle ruhadarab volt, melyben félig el is tűntem. *
  – Ez egy estélyi… Ez valami jelmez… Nyári gúnya… Pizsama!
  * Engedtem meg a ruhát majd kimásztam a dobozból.*
  – Ez átmenetileg megteszi már ha szükséged van rá. Reggel hatfelé ébresztelek és utána reggeli. Ha éhes vagy szolgáld ki magad bátran.

 6. Nem volt túl sok választásom… Vagy a hideg, kinti este, vagy Xavier lakása. Szóval elfogadtam az ott alvást. Elég sokáig tartott mire oda értünk, de ahogy a mondás is tartja a jó alvóhelyért megkell szenvedni. Mikor oda értünk elmosolyodtam. Bárcsak nekem lenne egy saját házam. Ahogy betessékelt, alaposan körbe néztem. – Hű! – ennyit tudtam csak mondani a ház belsejére. Az egész szépen volt berendezve. Míg Xavier az ajtajával és az ablakaival szórakzott, addig én közelebbről is szügyre vettem néhány dolgot. Nem is igazán figyeltem oda arra, hogy mit mond éppen. Csak akkor vettem észre, hogy eltűnt, amikor meghallottam a zuhany hangját. Hirtelenjében olyan kellemetlenül éreztem magamat, hiszen egy idegen házában vagyok. Nem igazán mertem semmihez se nyúlni, nehogy valaminek baja essen, ezért csak csendben leültem és vártam, míg végez a tusolással. Mikor megláttam, szinte azonnal le is támadtam. – Izé… Hol fogok tudni majd aludni? – kérdeztem meg őt, enyhén zavarban.